Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Генералски звезди от САЩ се учили в "Ново село"

Генералски звезди от САЩ се учили в "Ново село"

Многозвездните генерали, участвали по-рано днес в церемонията на в Националния гробищен парк „Арлингтън“, с която бе посрещната българската делегация във Вашингтон, са се подготвяли през 2009 г. в българо-американската база-полигон в „Ново село“.  Това отбеляза премиерът Бойко Борисов на среща с шефа на Международния републикански институт на САЩ Даниел Туининг.
„Стана ми драго, защото те познават България толкова добре, истински военни партньори. Надявам се и в икономическата, и във външнополитическата, и в енергийната сфера след малко с президента Тръмп да надградим нашите отношения“, изтъкна българският министър-председател.

Премиерът проведе срещи с ръководствата на Националния демократичен институт (NDI) и на Международния републикански институт (IRI). Двете организации са създадени през 1983 г. Двата института са неправителствени организации и работят с България от години в областта на изграждането на капацитет и знания в политическите науки и демократичните системи. IRI и NDI си сътрудничат с неправителствени организации у нас като фокусът е обмяната на опит и експертиза.

Етикети:          

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе