Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Зузулова спечели слалома във Флахау

Зузулова спечели слалома във Флахау

Словашката алпийка Вероника Велез-Зузулова спечели слалома при жените за Световната купа проведен в австрийския курорт Флахау, който е родното място на великия Херман Майер.

Въпреки силния снеговалеж в първия манш Зузулова успя да даде най-доброто време на писта "Херман Майер" пред 13 500 зрители.За финалния манш снегът спря и словачката успя да задържи преднината си и завърши първа с общо време 1:46,58 мин. Втора на 0,31 сек остана Шарка Страхова (Чех), а трета на 1,05 сек е лидерката за малката купа в слалома Фрида Хансдотер (Шв). Победата за Зузулова е нейна трета за СК и първа след тази на слалома в Мюнхен на 1 януари 2013-а година.
"Опитах да остана спокойна и фокусирана за втория манш и успях. Наистина съм много щастлива да победя, защото измина много време от последния ми успех", коментира след състезанието 31-годишната Зузулова.

България бе представена във Флахау от Мария Киркова. Тя завърши първия манш на последното 58-о място на 8,48 сек от Зузулова. Така тя не намери място за втория манш в който карат първите 30 от първия. Слаломът във Флахау бе шести при дамите за сезона. Интерестното сега е че след победата в първите два на Микаела Шифрин (САЩ), следващите бяха спечелени от различни състезателки - Петра Влъхова (Слвк), Фрида Хансдотер (Шв), Нина Льосет (Нор) и Вероника Зузулова (Слвк). Лидер за малката Световна купа в дисциплината продължава да е Фрида Хансдотер вече с 425 т, пред Страхова - 351 и Зузулова 320.

За големия кристален глобус първа и втора са нестартиралите във Флахау Лара Гут (Швейц) със 738 т, следвана от Линдзи Вон (САЩ) - 700 т. Трета е Хансдотер с 581 т. Дамите остават във Флахау, където на 15 и 17 януари ще се проведат слалом и гигантски слалом, които бяха преместени от Офтершванг (Гер).
Междувременно и втората тренировка по спускане при мъжете във Венген (Швейц) бе отменена заради силен снеговалеж и мъгла. Заради неблагоприятната прогноза до края на седмицата от ФИС взеха решение да обърнат програмата на алпийската комбинация, която трябва да се проведе във Венген на 15 януари. Така първата дисциплина ще е слалом, а след това ще се кара и спускане. Класическото спускане по пистата "Лауберхорн", което е насрочено за събота (16 януари) може да бъде разменено със слалома, който трябва да се проведе в неделя (17 януари).


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе