Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Картина и златна детелина за Сани Жекова от тотото

Картина и златна детелина за Сани Жекова от тотото

София. Български спортен тотализатор (БСТ) награди днес Александра Жекова с картина и златна детелина на късмета за отличното представяне на зимната олимпиада в Сочи. Творбата на талантливия художник Павел Митков и първата в историята на БСТ златна детелина бяха връчени на най-добре представилия се български спортист на зимните игри от Норайр Нурикян, председател на Управителния съвет на Български спортен тотализатор. Освен за Сани специална детелина бе връчена и на нейния треньор – Виктор Жеков. Заради ангажименти към подготовката на трасето за националния шампионат по сноуборд, който ще се проведе идната седмица Жеков не присъства, а неговата детелина получи Сани.

„Поздравявам Сани Жекова за постиженията й и дано има още много успехи и победи в спортната кариера", пожела Нурикян на състезателката ни. Развълнуваната спортистка благодари от сърце за наградите.

"Благодаря на БСТ, както и на БФСки и спонсорите ми за подкрепата им и за всичко, което правят за спорта", каза развълнуваната Сани Жекова и веднага си сложи детелината на късмета.

Нурикян разкри, че за напред ще подаряват златна детелина, като символ на БСТ на видни български спортисти и спортни надежди, с пожелание за вяра в себе си, надежда за победа и любов към спорта. "Основната мисия и цел на БСТ е да подкрепя развитието на българския спорт. През 2013 година БСТ е превел към Министерството на младежта и спорта 26 938 000 лева за спорт, каза още Нурикян.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе