Извънредни новини

Жребият в Шампионската лига

Жребият в Шампионската лига

Нион. В Нион изтеглиха жребия за 1/8-финалите в Шампионската лига.

Манчестър Сити ще се изправи срещу Барселона. Манчестър Юнайтед имат сравнително лека среща с Олимпиакос. Милан ще играе с Атлетико Мадрид. Галатасарай отново ще трябва да се бори с Челси. Арсенал ще трябва отново да се докаже срещу Байерн Мюнхен.

Ето и целия жребий:

"Манчестър сити" - "Барселона"
"Олимпиакос" - "Манчестър юнайтед"
"Милан" - "Атлетико" (Мадрид)
"Байер" (Леверкузен) - "Пари сен жермен"
"Галатасарай" - "Челси"
"Шалке" - "Реал" (Мадрид)
"Зенит" - "Борусия" (Дортмунд)
"Арсенал" - "Байерн" (Мюнхен)

16-те останали отбора в надпреварата бяха разделени на две групи от поставени и непоставени отбори. Поставените са тези, които завършиха на първите места в своите групи, а непоставените са останалите, които се класираха от вторите позиции. На тази фаза на турнира важи и правилто, че един срещу друг не могат да се падат тимове от една и съща държава, както и отбори, които вече са били в една и съща група.

Макар и някои големи отбори от ранга на Ювентус, Аякс и Порто да напуснаха турнира, в него има достатъчно класни имена и битката за трофея със сигурност ще бъде достатъчно вълнуваща. На 1/8-финал ще видим 4 представителя на Англия и Германия, 3 на Испания, както и по 1 от Франция, Гърция, Русия, Турция и Италия. В турнира продължава и настоящият носител на отличието Байерн (Мюнхен), който се надява да защити титлата си от миналия сезон.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе