Извънредни новини

НА ЖИВО: Германия - Украйна

НА ЖИВО: Германия - Украйна

Гледай ТУК!

Това е вечерта на световните шампиони!

Германия, която завоюва световния трофей на мондиала преди 2 години в Бразилия, е набедена и от букмейкъри, и от фенове за основен претендент за европейската титла на това първенство.

Бундестимът не я е печелил от далечната 1996 г., което за отбор от неговата класа си е направо възмутително.

Съперникът на германците на ст. "Пиер Мороа" в северняшкия Лил е Украйна, която все още е длъжник на своите фенове заради бледото представяне като домакин на предишното европейско през 2012 г.

Единствената изненада е в състава на Льов - той се е лишил от безкомпромисния защитник Матс Хумелс. Колкото и да му е било неприятно, няма как - контузия в глезена!

**********************

Шоуто започва подобаващо! Украйна пропусна да открие! Мануел Нойер отрази снаряд на Евген Коноплянка.

И Джамала успя да влезе в репортажа за мача. Помолена за коментар, победителката в тазгодишната Евровизия се включи от ВИП-зоната на стадиона: "Почти никой не вярваше, че мога да спечеля Евровизия, но аз го желаех толкова много, че успях! Така че защо Украйна да не се опита да победи Германия?" Те трябва да си вярват. А аз им желая късмет!"

При Германия няма изненади, има логика. Украйна все пак издържа 19 минути! Шкодран Мустафи разстреля Андрей Пятов с глава. 1:0 за Бундестима!

Логика, логика, но този път ръката на Нойер сякаш сам и по интуиция отби топката след изстрел с глава на Андрей Ярмоленко. Чудо спаси Германия от изравняване!

Германия понякога си позволява аристократично отношение. Сами Кедира беше длъжен да използва, че излезе сам срещу вратата - най-желаната ситуация от всички нападатели. Пятов парира удара му.

Германската агитка пак изтръпна! Жером Боатенг отби удар на Виктор Коваленко от самата голлиния! Германия може и да води с 1:0, но за трети път оцеля!

Край на първото полувреме.

Неочаквано, но дотук Германия стиска зъби, за да не пусне изравнителен гол. Предстои "правилният" разбор на Йоахим Льов в съблекалнята.

Второто полувреме започна.

Ще продължим ли да гледаме германците като опълченци и оцеляващи? Рядко явление в световния футбол!

Зрителите са на крака, но напразно! Тони Кроос кипеше от желание, но след удара му топката си каза "здрасти" с гредата и отлетя към трибуните.

В едно нещо украинците не се дават на световния шампион - във физиката. Тичат докрай, а в оспорвани мачове това често накланя везните и се получават изненади. А и германците сякаш не успяват да разкрият докрай потенциала си.

Кедира пак пробва удар, но отдалече - признак, че там отпред нещата не вървят. И че може би "фалшивата девятка" Марио Гьотце поне засега наистина е "фалшив" на върха на атаката.

"Хрътката" Томас Мюлер също е трудно забележим. Играта на Германия отпред куца!

Льов пусна в игра "жокера" от световното първенство Андре Шюрле.

Щастлив и отчасти незаслужен втори гол на Германия! Едва влязъл, Бастиян Швайнщайгер засече в движение пас на Месут Йозил - 2:0.

Край на мача.

Стартови състави

ГЕРМАНИЯ: Нойер, Мустафи, Хектор, Хьоведес, Боатенг, Кедира, Йозил, Дракслер (78 Шюрле), Кроос, Гьотце (90 Швайнщайгер), Мюлер.
Селекционер Йоахим Льов
УКРАЙНА: Пятов, Хачериди, Степаненко, Ярмоленко, Зозуля (66 Селезньов), Коваленко (74 Зинченко), Коноплянка, Шевчук, Сидорчук, Федецки, Ракицки.
Селекционер Михайло Фоменко

ГОЛМАЙСТОР 1:0 Мустафи 19, 2:0 Швайнщайгер 92

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Коноплянка (Укр)

Съдия Мартин Аткинсън (Англия)

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе