Извънредни новини

НА ЖИВО: Англия - Уелс

НА ЖИВО: Англия - Уелс

Гледай ТУК

Завърши британското дерби между Англия и Уелс. Двубоят бе втори за двата отбора от група "В" на Евро 2016. Той се състои на "Стад Феликс Болер" в Ланс. Резултатът е 2:1 за Англия.

Това бе мач номер 102 между тези два отбора. Англичаните имат 66 победи, 21 са равенствата и 14 успеха са за Уелс.

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън разчита на същия състав, който завърши 1:1 срещу Русия. В тима на Уелс има три промени. Уейн Хенеси се завръща на вратата, Джо Ледли ще играе в халфовата линия. Хал Робсън-Кану, който отбеляза победния гол срещу Словакия за 2:1, също е титуляр.

Англия пропуска! Лалана нахлу по дясното крило и Рахим Стърлинг изпорти положението. Той бе оставен непокрит и от непосредствена близост прати топката високо в трибуните.

Гарет Бейл стреля към вратата на Джо Харт, но ударът му е блокиран.

Англия показва търпение в първите минути. "Трите лъва" не се хвърлят в неспирни атака и може би правилно, защото Уелс само чака грешка за да контраатакува.

Минаха 20 минути, а по трибуните изглежда е по-интересно. Двете агитки не спират да пеят с пълно гърло и правят хубава атмосфера.

Разочароващо изпълнение на Хари Кейн от фаул. Звездата на "Тотнъм" все едно се бе прицелил в някой от горните редове на трибуната зад вратата на Уелс.

Още един шанс за англичаните. Уейн Рууни центрира от фаул, а Гари Кейхил изведнъж се оказа сам в малкото наказателно поле. Хенеси обаче хвана ударът му с глава.

Жените на Уейн Рууни и Джейми Варди - Колийн и Беки са седнали една до друга за да викат за любимците си. Вторият обаче е резерва за момента. Близо до тях е и съпругата на Джо Харт.

В 33 минута Англия претендира за дузпа. След корнер и разбъркване топката се удари в ръката на Дейвис. Хари Кейни и останалите моментално изреваха за дузпа. Реферът Феликс Брих обаче не отсъди наказателен удар.

И Крис Смолинг се отчете с пропуск! Централният защитник стреля с глава след корнер, но само в аут.

Гол! 1:0 за Уелс. Гарет Бейл вкара с удар от над 30 метра в 42 минута. Вратарят Джон Харт, които бе срещу слънцето, със сигурност закъсня да избие топката.

Край на първото полувреме!

Рой Ходжсън реагира на полувремето. Той пусна в игра Джейми Варди и Дани Стъридж да спасяват положението.

Англичаните се опитват да установят контрол над мача. Това обаче не им се получава дори след влизането на Варди и Стъридж. "Трите лъва" владеят повече топката и правят много подавания, но Уелс изглежда по-опасен.

Статистика сочи още една лоша новина за Англия. Тимът никога не е печелил на финали на европейско или световно след като е губил на почивката.

И Рууни влиза в групата на пропусналите положения за гол.

Англия изравни - 1:1. Джейми Варди се оказа най-съобразителен след разбъркване в 56 минута. Останаха съмнения за засада. Резервата Варди действително бе в такава, но топката попадна в нападателя от защитника на Уелс Ашли Уилямс.

"Драконите" много се объркаха, а Англия изцяло взе инициативата. Варди изпусна да вкара още един гол.

В Ланс стана много горещо. Англия натика Уелс в малкото наказателно поле. Голът се пече. Дали ще падне?

Обстановката малко се успокои. Дори "драконите" се опитата да вдигнат глава. Резервата Джонатан Уилямс претендира за дузпа.

Остават по-малко от 15 минути. Дали в момента няма затишие пред буря в Ланс.

Варди има 4 гола от 5 точни удара във вратата на противниците срещу които е играл до момента за националния отбор на Англия.

Маркъс Рашфорд пък стана най-младият англичанин играл на европейско първенство. Той задмина Уейн Рууни с 4 дни.

В края Дани Стъридж взриви английските фенове с победен гол! 2:1 за Англия

Край на мача!

Съставите

Англия: Харт, Уокър, Кейхил, Смолинг, Роуз, Али, Дайър, Рууни, Лалана (74 - Рашфорд), Стърлинг (46 - Стъридж), Кейн (46 - Варди)
Селекционер: Рой Ходжсън

Уелс: Хенеси; Гънтър, Честър, А. Уилямс, Тейлър, Дейвис, Ледли (67 - Едуърдс), Рамзи, Алън, Робсън-Кану (72 - Дж. Уилямс), Бей
Селекционер: Крис Колман

Жълт картон: Дейвис (Уелс)
Голмайстори: Варди 56, Стъридж 90+2; Бейл 42
Съдия: Феликс Брих (Гер)

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе