Извънредни новини

Николай Жейнов пред СТАНДАРТ: Не работя с фалшиви клубове

Николай Жейнов пред СТАНДАРТ: Не работя с фалшиви клубове

Николай Жейнов е най-известният български футболен мениджър в момента. Той е родом от Бургас. Учил е в спортното училище на Черноморец. На 16 години получава първата си повиквателна за националния тим. Навършвайки 17 години преминава в Нефтохимик, където играе до 26 г и спира заради контузия. Завършил е Националната спортна академия "Васил Левски". Вече 20 години е футболен мениджър. Собственик е на агенцията "Global Management Agency". Пред "Стандарт" той разкри тайната на успеха си.

- Ники, коя рецептата да станеш футболен мениджър номер 1 в България в момента?
- На първо място е честността с клиента. На второ място идва желанието за 24-часов труд и на трето да работиш по правилата.
- С какъв екип постигаш този успех?
- В офиса за мен работят 5 души, а също така и двама адвокати. Във всяка от големите европейска страни обаче имам минимум по един сътрудник. С други думи цялата ми агентурна мрежа е над 30 човека. В телефона си имам над 2000 номера на хора от цял свят, които могат винаги да ми помогнат за даден трансфер.
- Ти си един от мениджърите, който постоянно пътува в чужбина. Да си на мястото на събитието и лично да доведеш до края трансфера също ли е част от това да си водещ мениджър?
- Няма да се лъжем, че пътуването е голяма част от работата ми. Във времето на новите технологии не може да знаеш, кой стои зад всеки един мейл, един телефон или няколко съобщения. Вече всеки един клуб или мениджър иска да види човека който стои зад трансфера. До колко той отговаря на изискванията им да ги представлява и до колко той е сериозен. Ти може да напишеш един много хубав мейл и да разполагаш със страхотни футболисти, но ако не можеш да комуникираш с хората, то ти няма как да направиш сделката. Пътуването за мен е едно голямо президвикателство, което е неизменна част от играта ни. Трябва обаче и да съм много благодарен на семейството и най-вече на жена ми, че ме издържат толкова време да не съм вкъщи.

Цялото интервю четете в седмичника "Златен Стандарт", който от утре вече ще е на пазара!

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе