Извънредни новини

Жестока война за "Златната топка"

Жестока война за

Напрежението, което се увеличаваше в последните седмици за това кой да вземе "Златната топка", доби нечувани размери. Звездата на "Байерн" Франк Рибери нападна основния си конкурент за приза Кристиано Роналдо. Причината - на мача от Шампионската лига срещу "Галатасарай" феновете на "Реал" вдигнаха 45 000 знаменца с лика на португалеца. Така те изразиха подкрепата си към него за "Златната топка". "Аз не се нуждая от подобни неща. Това е доста глупаво и комерсиално. Не смятам, че това са някакви избори, за да се правят кампании. Феновете на "Байерн" ме обичат и аз знам това", ядоса се Рибери вчера. Самият Роналдо не игра при успеха с 4:1 срещу турците заради контузия. През цялото време той махаше на публиката и ръкопляскаше. В 20-ата мин на двубоя Кристиано дори публикува съобщение във Фейсбук: "Благодаря ви! "Златната топка" ще я посветя на вас".

До това напрежение се стигна, след като Сеп Блатер удължи срока за гласуване заради страхотните изяви на Роналдо в баражите с Португалия. После медиите в Испания гръмнаха, че звездата на "Реал" със сигурност е задминал Рибери. Аргументът - сп. "Франс футбол" "отложи" снимките му с наградата.

И докато цялата тази война продължава, Златан Ибрахимович, който също бе считан за претендент, заяви след 2:1 над "Олимпиакос". "Роналдо? Рибери? Ха-ха, аз знам, че съм най-добрият и го доказвам всеки мач", каза шведът, който вкара първия гол срещу гърците. Той бе и негов мач номер 100 в Шампионската лига.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе