Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Сани Жекова победи за Световната купа във Вейсоназ

Сани Жекова победи за Световната купа във Вейсоназ

Звездата на българския сноуборд при дамите Сани Жекова спечели безапелационно днешния сноубордкрос за Световната купа, проведен във Вейсоназ (Швейц). На финала Сани остави зад себе си на второто място Беле Брокхоф (Авсл) и голямата звезда Ева Самкова (Чех). Победата е трета за Сани в стартове за Световната купа. За последно тя спечели на 25 март 2011 в Ароса. През 2014-а отново във Вейсоназ тя завърши трета, което бе и последния й подиум за СК. Общо досега в кариерата си Жекова има 17 подиума.

Малко по-рано днес много силно се представиха и младите български алпийци на световното за младежи в Сочи (Рус). В слалома Георги Нушев е на 12-о място, на 3,52 сек от победителя Фредерик Норис (Гер). Йоан Тодоров е 14-и, на 3,80 сек, а Камен Златков е 17-и на 4,74 сек.

"За тези лоши условия при които се проведе състезанието това класиране е отлично. Браво момчета най-вече за духа и борбата която показахте!Честито!, коментира от Сочи Иван Каневчев, директор на алпийците в БФСки. За Сани успехът във Вейсоназ и и пожелава нова победа още утре, когато е следващия старт за СК в швейцарския курорт!

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе