Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Затрупаха Радо Янков с подаръци в Банско

Затрупаха Радо Янков с подаръци в Банско

Носителят на Световната купа в паралелните дисциплини по сноуборд Радо Янков усети с пълна сила народната любов и то в ски курорт №1 Банско. Навръх 28-ия си рожден ден звездата ни стартира в първия старт от най-престижните в Банско. Малшанс му попречи да влезе във финалите и като преди година да победи и да взриви трибуните.

Независимо от това обаче Радо усети колко обичан е както от феновете, така и от колегите си и от спонсорите на Световната купа.

За начало Янков бе зарадван с торта от своя фен клуб от Чепеларе. След това дойде ред и на министър Кралев, който му подари стилна кафе машина и българския флаг, за да го развее в Пьонгчанг по време на олимпийските игри. Домакините от "Юлен", чрез изпълнителния си директор Май Христоскова зарадваха големия шампион с часовник от реномираната малка "Юбло", която от тази година е и официален време измервач в ски зона Банско. От генералния спонсор на БФСки и Световната купа Fibank изненадаха Радо на пистата с огромна торта с фойерверки и сребърна монета Година на кучето. Подаръкът му връчи лично Илона Станева, директор "Маркетинг и реклама" на банката.

След наградите на пистата асът ни видя и брандираната със своя лик кабина, която от "Юлен" направиха в чест на празника му и постигнатите големи успехи в кариерата му. Научили, че Янков има рожден ден от сутринта и всички състезатели започнаха да го поздравяват и да му желаят много здраве и успех на пистата. Вечерта по време на официалното откриване на площада в Банско Радо получи и подарък от кмета на общината Георги Икономов.

Стартовете на Бъндеришка поляна видяха наживо над 2000 зрители. Да видят купата дойдоха и големите футболисти от близкото минало Веселин Балевски, Наско Сираков и Лъчо Танев.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев похвали домакините от БФСки и община Банско за отличната организация за Световната купа.

"Тези дни са голям празник за зимните ни спортове. Инвестираме непрекъснато средства в развитието на белите спортове, като най-голямата ни цел е да приобщим повече деца. Днес те могат да видят майсторството на елитните състезатели от цял свят, да се докоснат до нашите звезди Радослав Янков и Сани Жекова. Нека децата са по-активни, да обичат планината, да са бъдещите ни звезди на големите форуми. Състезават се сноубордисти от 54 държави, няма по-добра реклама от това за България, важни са не само алпийските ски, но и сноубордът, и останалите зимни спортове", допълни Кралев. Той заяви още, че решението на правителството за втори лифт е ясно и освен спорнна инфраструктура в планината няма нищо друго да се строи. "Ще се спазят и българското, и европейското законодателство", категоричен бе Кралев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе