Извънредни новини

Засилват охраната на спортни обекти

Засилват охраната на спортни обекти

Щангите говорят едно, но документите друго, обяви Кралев

Министерството на младежта и спорта готви проект за засилване на сигурността на прилежащите му бази като националния стадион "Васил Левски" и "Арена армеец". "Това се налага, защото виждате какво става по света", отсече министър Красен Кралев. Той обяви също, че до понеделник ще има и точен разчет за парите, които са нужди за обезпечаването от страна на държавата на първенствата и турнирите, на които сме домакини. "Тенисът искаше 500 000 лв. До понеделник ще сме наясно с конкретните суми и по другите проекти, за които се кандидатстваше до декември", продължи Кралев. Министърът обяви, че е бил наясно със загубите на спортните бази.

"Голяма част от тях са от амортизации, но има и финансови. Видяхте и резултатите от КТБ. Постарали сме такива неща да не се случват повече", каза още той. Министърът обяви, че се работи и по привличането на инвеститори за базите, както и точен план за тази, която има намерение да вдигне Димитър Бербатов. "Помагах на щангите заради състезателите. Имаме талантливи състезатели при младите.Дано направят нещо при обжалването, но документите говорят друго", завърши Кралев.

Той и кметът на София Йорданка Фандъкова откриха чисто ново игрище в Националната спортна академия "Васил Левски". "Искам да честитя придобивката не само на НСА, но и на цяла София", обяви Фандъкова. След официалната част министър Кралев даде и начало на демонстративен мач по футбол между мъжкия отбор на НСА и женския.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе