Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Защо СДС не участва в протестите?

Защо СДС не участва в протестите?

Най-старата дясна партия у нас – СДС, не участва в протестите срещу правителството, защото това би означавало БСП да се върне на власт. Това заяви председателят й Румен Христов в интервю за бТВ.

„Не може да си позволим да участваме в протест, който би върнал основният политически опонент на СДС отново във властта“, каза той.

По отношението на информациите, че около 300 души от СДС от Пловдив-град и област са напуснали синята партия, за да преминат към новите структури на Цветан Цветанов, Христов заяви, че става въпрос за не повече от 10-15 души - част от бившето ръководство на СДС-Пловдив и няколко души около тях. Той определи това като "буря в чаша вода".

„Не очаквам такъв процес в цялата страна, напротив. Ние сме малка формация и сме консолидирани“, заяви Христов. Въпреки това той си дава сметка, че не е хубаво да се губят членове.

На въпрос дали СДС би участвала в коалиция с ГЕРБ на следващите избори, Румен Христов обясни, че когато двете партии са тръгнали заедно на евроизборите, са подписали рамково споразумение. „Казахме, че ако този формат е успешен, ще се опитаме да завършим един пълен цикъл от избори заедно. Минаха изборите за Европарламент, минаха тези за местна власт, а сега предстоят парламентарни и президентски. Ако постигнем договореност от гледна точка на важните неща за България, сигурно ще бъдем заедно“, прогнозира председателят на СДС.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе