Извънредни новини

14 на съд заради "Левски" - ЦСКА

14 на съд заради

Агитката на "сините" окупира сградата на БХК

14 привърженици на "Левски" и ЦСКА бяха изненадани неприятно днес. Те бяха задържани при специализирана акция и изправени пред закона. Те са били разпознати по видео и други материали. Шест от тях са взели участие в грозните сцени по време на вечното дерби в Елитната юношеска група до 19 години, което се проведе на помощното игрище на стадион "Георги Аспарухов". Срещата бе прекъсната за около 20 минути, а футболист на "армейците" бе ударен в главата с бутилка. Останалите са "блеснали" по време на други мачове на двата столични гранда в последно време.

На 10 от арестуваните бяха връчени актове аз установено административно нарушение, а по-късно бяха се озоваха в Софийски градски съд. Един от задържаните пък се оказа малолетен и бе препратен за Комисия по работа с непълнолетни. От МВР обявиха, че скоро ще има и други заключени хулигани.

В същото време фенове на "Левски" се събраха пред сградата на Българския Хелзински комитет. Те потърсиха сметка на неговите шефове за номинацията на Джок Полфрийман за Човек на годината. Австралиецът излежава у нас 20-годишна присъда за убийството на Андрей Монов през декември 2007 г. Монов бе известен привърженик на "сините". Феновете никога не го забравиха и често в Сектор "Б" се пее: "Анди е със нас, завинаги със нас". Негов лик бе издигнат при победата над "Лацио" с 1:0 в Рим през 2010 година. От БХК обаче се правят на ударени въпреки протестите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе