Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Заради Хр. Иванов: ГЕРБ е в ръцете на Радев

Заради Хр. Иванов: ГЕРБ е в ръцете на Радев
  • Депутатите на Борисов треперят до последно за студения резерв

 

Доста любопитно интервю даде Валентин Николов, депутат от ГЕРБ, председател на енергийната комисия в парламента, при Беновска в Канал 3.

Той заяви, че коалиция между ГЕРБ и ДПС не може да има, въпреки че програмите им почти съвпадат, защото „хората мислят, че има задкулисие“. Николов обаче призна, че именно благодарение на подкрепата на ДПС, ГЕРБ успели както да гарантират  евроатлантическата ориентация, така и сделката за изтребителите Ф-16.

Той подробно обясни коя е причината за премахването на студения резерв. Призна, че това било, защото имало голям медиен натиск от сайтовете на Прокопиев – „Капитал“, „ Дневник“ и приближения до олигарха „Медияпул“ и затова решениеито е чисто политическо. Трябва да слушаме гласа на народа, каза Николов. Те ли са народа, попита Беновска, защо се подчинихте на тях? Беше подето от тези медии, повтори Иванов.

Стана още ясно, че след тези публикации патриотите отишли при Борисов и поискали от него да махне резерва и той го направил.    

Николов призна, че това решение касае 10 фирми, които са получавали суми, но фокусът бил само в Доган заради акциите на Христо Иванов от „Да, България“.

Той коментира и защо на пожар промяната е вкарана в друг закон, а не като поправка в Закона за енергетиката. „Трябваше да бързаме, заради общественото мнение, а и търговете трябваше да се проведат на 30 юли“, обясни Николов. Той призна, че заповедта за провеждането на новите търгове вече е била пусната от министър Теменужка Петкова.

„ДПС е винаги е дъвка преди избори. За първи път това не са патриотични формации, а е Христо Иванов, който не мога да определя точно какъв е, защото той самия казва: „няма значение дали съм десен или ляв“.

Николов заяви, че не знае каква ще е реакцията на Европа за това решение.

Не знае и реакцията на президента, който има 15 дневен срок да се произнесе. Ако оспори текстовете след 1 август, тогава ще има извънредно заседание, когато депутатите са във ваканция.

 „Не вярвам да го направи, защото тогава всички ще го обвинят, че иска да даде пари на Доган“, каза Николов. Има и друг вариант, по този начин Радев още веднъж ще нагнети отношенията ДПС-ГЕРБ, защото депутатите на Борисов ще трябва още веднъж да се отрекат публично от Доган, предположи Беновска.

При забавяне на решението на Радев, ще се получи доста неприятно за Министерството на енергетиката, призна Николов.

Призоваваме държавния глава да го подпише и то по бързо, каза депутатът.

Каква се оказа? В окото на политическата буря в отношенията на Радев- Борисов, Христо Иванов похлъзна ГЕРБ в ръцете на държавния глава, правейки ги напълно зависими от времето, в което той ще реши да подпише промените за студения резерв.  

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе