Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: В парламента има хора, замесени с наркотрафик и купуване на гласове от затворници

Борисов: В парламента има хора, замесени с наркотрафик и купуване на гласове от затворници

Като морален жест приехме оставката на Николай Петров, а в същото време в парламента стоят хора, замесени с наркотрафик и с купуване на гласове от затворници. Това коментира пред журналисти пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов след откриването на основно реконструираната и обновена зала „Асикс Арена" в отговор на въпрос, свързан с това, че в петък в парламента лидерът на БСП го нарече страхливец.

Попитан дали ще отговори на въпроса за назначаването на проф. Николай Петров за министър на здравеопазването, при положение, че е знаел за обществените поръчки и дали наистина е бил информиран за това, премиерът отговори, че има органи, които се занимават с това. "Не съм знаел за одитния доклад на ВМА", заяви Борисов.

По думите му, ако са знаели за този одитен доклад, да са го уволнили тогава в служебното правителство на президента Радев. „Така че от къде да го знам аз това. Нито ми е оставено като документ, нито като информация. В същото време има органи, които с това се занимават. Ние като морален жест му приехме оставката. В същото време в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик. Хора, които са купували гласове, и то от затворници, хора, които наричат българите дебили", подчерта премиерът.

За това, че е нарекъл българите прости, Борисов заяви, че журналистът, задал му въпроса, много греши. „Това е една лъжлива новина. Точно в едно подобно мероприятие, когато хората, които се бяха събрали, ми казваха защо, когато им говоря, всичко разбират и виждат, а другите не ги разбират. Аз тогава им викат „понеже всички сме прости, само те са умни", има голяма разлика в това. И всички се смеехме и се радвахме на това, което там откриват", допълни Борисов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе