Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Нов залп на Радев срещу Борисов

Нов залп на Радев срещу Борисов

Нов залп срещу премиера Бойко Борисов даде президента Румен Радев. Скандалите, кризите, разкритията за корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие и зависимости на премиера, заяви президентът.

Премиерът използва службите за свои политически цели – на прокуратурата указва кого да „размаже“, дори полицията е ангажирана и впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с копойски методи, каза Радев в отговор на журналистически въпрос за коментарите на министър-председателя, че няма нищо общо със записите от разговорите на държавния глава с командира на ВВС ген. Цанко Стойков, уличаващи ги в опит да скрият проверка за конфликт на интереси на съпругата на Радев Десислава.

Бойко Борисов се опитва, както прави винаги, да прехвърли отговорността за подслушването на друг и ако може да скрие и този скандал в „зайчарника“, в който вече не остана място от скандали, заяви Радев и отново каза, еч премиерът атакувал и неговото семейство.

По думите на Румен Радев, „скандалите, кризите, разкритията за гранд корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие и зависимости“ на премиера. Президентът заяви, че въпреки 20-годишния престой във властта, методите на министър-председателя издават битието му от началото на прехода. „И ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият господин Борисов“, заплашително допълни президентът.

Драмата на министър-председателя е, че осъзнава факта, че този път номерът с „пречистване“ чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, каза Радев и добави, че служебен кабинет бил не по-малко „опасен“ за премиера от ежедневната деградация на управлението му.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе