Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Закриват байк сезона на Витоша

Закриват байк сезона на Витоша

София. Последната надпревара за сезона в една от най-зрелищните дисциплини на планинското колоездене ще се проведе идният уикенд в домашната за софиянци планина - Витоша.

Трасето над столичният квартал Драгалевци ще приеме над 120 от най – бързите спускачи в България, които ще се борят за призовите места в общо пет възрастови категории.

Изминалият сезон бе изключително успешен за планинското колоездене у нас, след провелите се редица международни състезания, както и първото в историята на страната ни домакинство на Европейско първенство.

Организаторите от Консепт Криейтив решиха да възродят класическата Витошка надпревара, която се провеждаше по пътеките около Драгалевския лифт, в местността Бай Кръстьо. Главна цел е състезанието да се превърне в една хубава традиция и ежегодно да събира байкърите от цялата страна на „тяхна" земя, за закриването на сезона. А така, след 7 годишна пауза, Витоша отново ще е домакин на състезание по маунтин байк спускане

"Прогнозите са за слънчево и топло време през уикенда, така че скоростите ще бъдат високи, а зрелището за публиката е гарантирано", уточняват организаторите.

Освен състезанието по спускане, организаторите са решили да зарадват всички състезатели и гости на събитието с една вечер посветена на байка. На 11-ти петък, в хотел Морени ще се състои парти за закриването на сезона, където ще може да се види изложба с най-добрите кади от сезона, прожекция на филма Antidote и други избрани родни и чужди байк филми, а за музикалното оформление ще се погрижат популярните диджеи Sava, Emil Prize и Feel от Top Stoppers... и всичко това напълно безплатно.

Програма:

11 Октомври Петък
10:00 – 16:00 – Регистрация на място (хотел Морени)
10:00 – 17:00 – Оглед на трасето без колела!
19:00 – Откриване на изложба с най-добрите кадри от сезона (хотел Морени)
20:00 - Прожекция на филм (хотел Морени)
22:00 – "Welcome" парти за състезатели и приятели (хотел Морени)
12 Октомври Събота
9:00 – 15:00 – Регистрация на място (Долна станция седалков лифт Драгалевци – Бай Кръстьо)
9:30 – 16:30 – Тренировки
17:00 – Техническа конференция (Долна станция седалков лифт Драгалевци – Бай Кръстьо)
13 Октомври Неделя
9:00 – 11:00 – Тренировки
11:30 – Квалификации
14:30 – Финали
30 минути след финала на последния състезател – Церемония по награждаването

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе