Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Стойнев: Законопроектът срещу шуробаджанащината ще помогне на общините

Стойнев: Законопроектът срещу шуробаджанащината ще помогне на общините

Законопроектът на БСП срещу шуробаджанащината има за цел да изведе държавните и общинските предприятия на европейско ниво, заяви заместник-председателят на "БСП за България“ Драгомир Стойнев, цитиран от "Фокус".

Става въпрос за предприятия, които да работят изцяло и единствено на пазарен принцип с едно професионално ръководство. Винаги съм казвал, че силата на БСП е в нейната последователност. Радвам се, че на този законопроект отново му идва времето, защото той няма да бъде предложен за първи път. В предишния парламент си направихме труда с огромни усилия да предложим този законопроект на всички народни представители. Той има основна цел да регламентира управлението на държавни и общински предприятия с над 50 % държавно или общинско участие. За съжаление тогава този законопроект бе отхвърлен, коментира Стойнев. Сега социалистите ще направят нов опит да го вкарат в парламента.

За нас е изключително важно на тези постове да има знаещи, можещи, компетентни хора, които ги заемат единствено и само чрез конкурс и тези хора могат да бъдат сменени единствено и само, ако не изпълняват бизнес плана, който е залегнал при тяхното назначение, коментира Стойнев. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе