Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Захариева: Сидеров се държа недопустимо в БНТ

Захариева: Сидеров се държа недопустимо в БНТ

Гледах част от участието на Волен Сидеров в предаването по БНТ. Той завладя ефира на националната телевизия по недопустим начин. След всички нападки към ВМРО, аз не разбрах какви са позициите му. Не това е начинът за борба за гласове, поне не и според нас от ГЕРБ. Ние не комуникираме често, но в тези случаи, той е много различен. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред Нова телевизия.

Снощи лидерът на “Атака” нападна словесно Юлиан Ангелов от ВМРО в предаването “Референдум” по БНТ. Волен Сидеров обиди и евродепутата Ангел Джамбазки, който не бе в студиото, с думите “той е гей”. След 30 минутен скандал с водещата и депутатът от ВМРО, Сидеров бе изведен от студиото с жандармерия.

“Искаме все повече хора да привлечем към политиката и гласуването. Със сигурност по този начин в национален ефир не е начинът”, допълни външният министър.

Подкрепата ни по отношение на европейската интеграция на Македония не е била безусловна, не поставяме условията сега. Това трябва да уточним, заяви още Захариева пред Нова телевизия.

„Темата Македония винаги е била свързана с едно много ясно условие, разбира се подробностите са много, а то е добросъседски отношения. Няма как да се стремиш да станеш член на Европейския съюз, ние да имаме нерешени двустранни отношения. Това е един от критериите изобщо за членство в Европейския съюз. Много пъти сме казвали – казване на истината за историята, спиране на враждебни изказвания от страна на политиците, премиерът, президентът, държавните институции. Това много ясно е разписано в договора за добросъседство", каза Захариева.

"Много пъти съм чувала, че в договора няма яснота. В договора няма срокове за работа на комисията. Така е. Но в протокола, който подписахме в междуправителствената комисия сме дали ясен срок и той е до края на годината за постигане на напредък по няколко важни неща – личности, които ни обединяват, те трябва да престанат да ни разделят. И това е моят апел към приятелите в Република Северна Македония. Също Илинденско-Преображенското въстание, Гоце Делчев. Комисията за това е от историци. Те трябва да се разберат по общи текстове. Но нещо много важно – те направиха не малко, въпреки че според българските членове на комисията, според българското правителство темповете са незадоволителни“, допълни още министърката.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе