Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Радев заговори предизборно и навръх Нова година

Радев заговори предизборно и навръх Нова година

Президентът Лумен Радев не измени на предизборната си риторика от последната година и в обръщението си към нацията навръх нова година. Вместо да вдъхне на хората надежда след тежката година, която изпратихме, държавният глава отново заговори с думи на разделение.

"България и светът мъчително напускат годината на заблудите. Но 2020 бе и година на събуждането. Героите на гражданската доблест са непримиримите, които са на площадите, тези, които излязоха срещу местните дерибеи. Онези, които останаха верни на принципите и истината.

През 2021 г. два пъти ще отидем на избори. Недопустими са всякакви оправдания за отлагане на машинното гласуване. Имаме нужда от лидерство", каза държавният глава.

"България и светът изпращат една трудна година. Минахме към нов начин на живот. Първата ми мисъл е към българите, които посрещат празника самотни и обезверени, към медиците, към дежурните от всички служби", каза още Радев. Той призова хората да се подкрепят с жестове на внимание, с материална подкрепа.

"Човекът трябва да стане основна ценност. Да поемем към ускорен растеж на икономиката. Да се защити природата. В куража, волята и дружните ни усилия е ключът към успеха. Неведнъж сме възкръсвали за нов живот. Вярвам, че ще разгърнем съзидателната енергия, която носи народът ни", каза още Радев.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе