Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов: Заета е 1/5 от капацитета на бежанските центрове в България

Цветанов: Заета е 1/5 от капацитета на бежанските центрове в България

Основното предизвикателство пред Европейския съюз, свързано с бежанците, е как да се справи с политическия популизъм. Това каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС и председател на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов по време конференция на тема: „Бежанската криза и развитието на миграционните процеси".

Цветанов обясни, че най-важно е през предстоящите месеци Европейският съюз да успее да овладее всички политически популистки практики, свързани с миграцията. „Много важна е споделената отговорност. Основната цел на всичко, което трябва да правим, е интеграцията, а тя е двустранен процес", каза още Цветанов.

От думите му стана ясно, че Европа остава и ще продължава да бъде най-приятното място за живеене. „Самият факт че за 2016 г. Европейският съюз за първи път отчита икономически растеж в абсолютно всички държави членки означава, че Европа е в подем. Но политиците трябва да участват много по-активно и отговорно в справянето с бежанския проблем, за да продължава да се увеличава икономическия растеж на Европа", уточни той.

Цветанов направи и рекапитулация на бежанците в България. "Зает е една пета от капацитета на бежанските центрове в страната, което е приблизително 1000 души. 130 деца на мигранти са интегрирани успешно в български училища", заяви той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе