Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Забине Кем: Шумахер се събуди от комата

Забине Кем: Шумахер се събуди от комата

Гренобъл. Официално бе потвърдено, че Михаел Шумахер се е събудил от комата и напуска гренобълската болница, за да продължи със своята рехабилитация в частна клиника. Това е обявила в официално изявление за медиите говорителката на семейството Забине Кем.

45-годишната легенда на Формула 1 ще продължи възстановяването си в неназована клиника, за да се ограничи шума в обществеността покрай състоянието му, се казва в становището на семейството. Кем изрази от името на всичките му роднини благодарността им към хората, които са го подкрепяли в тежкия период на възстановяване и със сигурност са му помогнали с молитвите си, както и към лекарския екип, който е свършил невероятна работа през първите месеци след инцидента, при който на 29-и декември той тежко удари главата си при ски-инцидент във френските Алпи.

Информацията гласи още, че Шуми вече не е в кома и будните периоди, за които бе официално съобщено през април, са станали все повече и все по-дълги през последните седмици. Шумахер вече можел да чува гласове, реагирал на докосвания и успявал да комуникира със съпругата и децата си. Тъй като вече състоянието му било достатъчно стабилно, че да няма нужда от специализираната лекарска помощ в Гренобъл, е предприето преместването му в рехабилитационна клиника. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе