Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Тайбе Юсеин ще се бори за бронза на Европейското във Финландия

Тайбе Юсеин ще се бори за бронза на Европейското във Финландия

Вантаа. Тайбе Юсеин ще се бори за бронза на европейското във Вантаа, Финландия, информира официалната страница на БФ Борба.

В кат. до 60 кг световната вицешампионка стартира с две убедителни победи - срещу украинката Оксана Херхел с 13:2, а на четвъртфиналите срази и азерката Юлия Раткевич, трета от световното през 2013-а, с 8:4. На полуфиналите обаче падна от шведката Метсън с -0:7. Така в следобедния сеанс Тайбе ще излезе за бронза срещу рускинята Светлана Липатова, европейска шампионка за девойки през 2013 г.

Останалите наши трима представител в днешния ден не успяха да се намесят в битката за медалите. Световният и европейски вицешампион Владимир Дубов (61 кг) загуби от непретенциозния молдовец Андей Перпелита с 5:6. Съперникът му загуби на полуфинала и българското участие приключи.

При най-леките до 57 кг Георги Вангелов падна на старта от грузинеца Кинчегашвили с 2:6. Но пък противникът му стигна до финал и даде втори шанс на нашето момче. В репешажите обаче младият Вангелов отстъпи пред французина Ел Уараке с 5:6.

При жените в кат. до 53 кг Евелина Николова започна убедително - туш срещу украинката Лилия Хоришина. В следващия кръг националката ни претърпя поражение с технически туш от Мария Гурова (Русия), която стигна финала. Но в репешажите Николова бе спряна от Кебич Букур (Турция) с 5:7.

Следобедният сеанс започва от 18 ч, а срещата на Тайбе Юсеин се очаква около 18,30 часа.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе