Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Йордан Цонев обясни кое е задкулисието

Йордан Цонев обясни кое е задкулисието

 

Кръгът „Капитал“, чието прокси е политикът Христо Иванов, се занимават с политическия инженеринг и участват в управлението задкулистно. Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев по време на участието си в „Панорама“ по БНТ. Над 20 министри, близки до този кръг, са участвали и участват в трите правителства на Бойко Борисов, добави той.

ГЕРБ при създаването си е инженерингов продукт на Иван Кръстев и Иво Прокопиев, каза още Цонев.

Изказването  на земестник-председателя на Движението за права и свободи бе провокирано от въпрос на водещия Бойко Василев дали ДПС участва задкулистно в управлението и има ли влияние в съдебната система.

„Не ДПС участва задкулистно в управление, а кръгът „ Капитал“, с министрите си във кабинетите на Борисов и това беше признато от министър-председателя. Не Делян Пеевски има влияние в съдебната система, а Прокопиев посредством Съюза на съдиите и чрез шефа на ВКС Лозан Панов, заяви Йордан Цонев. Този политико-олигарфичен кръг има влияние и в съдебната система, и в правителството, добави той.

Изумително е как Христо Иванов сега оглави протести срещу собствената си съдебна реформа, припомни Цонев. Той е сред хората, които преподават и изискват морал, но не го изискват спрямо себе си, добави депутатът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе