Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Станишев: С Йончева сме приятели, а не пионки в разни сценарии

Станишев: С Йончева сме приятели, а не пионки в разни сценарии

"Вижте, няма как да ни противопоставят, защото ние с Елена сме и приятели, изпитваме взаимно дълбоко уважение и си говорим, и си помагаме. Така че, ако някой има такъв сценарий, не може да ни използва като пионки в някаква игра".

Така лидерът на ПЕС Сергей Станишев отговори на въпрос в "Беновска пита" по Канал 3 как гледа на интригата той или Елена Йончева да води листата на БСП за европейските избори през май. Той напомни, че само след седмица Националният съвет на столетницата ще реши как да бъде подредена червената листа. И благодари на всички структури на БСП, които са го номинирали.

"Грябва двамата големи в държавата, президентът и премиерът, с всичките различия и критики, да имат и форма на диалог", заяви още Станишев. ОИ препоръча: "Аз смятам, че всеки български държавник и политик трябва да бъде на първо място българофил. Русия, Америка, Франция, Германия са важни, ключови партньори за нашето развитие, но ние трябва да умеем със самочувствие, с аргументи, с уважение към партньора да отстояваме нашия интерес, да намираме баланса между техния натиск, защото всички големи по един или друг начин натискат в своя полза!".

Според лидера на ПЕС визитата на руския премиер Дмитрий Медведев е била повече проучвателна, отколкото резултативна по големите въпроси за "Белене" и транзита на газ през България.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе