Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Делян Добрев: Защо Елена Йончева не подаде оставка, тя не отговаря на въпросите ми?

Делян Добрев: Защо Елена Йончева не подаде оставка, тя не отговаря на въпросите ми?

Елена Йончева една седмица мълчи, не отговаря на нито един от въпросите ми. Следващият ми въпрос е - след като тя не може да опровергае тези факти и не може да отговори на въпроси - ще си подаде ли тя оставката? Това попита на брифинг в Народното събрание депутатът Делян Добрев по повод обвяването на отказа на НС да приеме оставката му като противоконституционен и искането на БСП да си подаде оставка отново.

„Миналата седмица зададох въпроси към Елена Йончева - участва ли в съдружие с офшорна фирма, 50 на 50, в която нейната фирма е подала 5 хил. лева, а офшорката е превела 315 хил. лева", посочи той. „Кое лице е пълномощник на тази офшорка, Зорница Блъскова ли е? Тя има ли съдружие с Георги Георгиев във фирма, която според доклади е източила 42 млн. лева от КТБ?", попита Делян Добрев.

„С документи в националния ефир опровергах всички лъжи и клевети на Елена Йончева. Балонът, който надуваше през последните 4-5 месеца се спука", заяви той. „В края на декември, след решение на ПГ на ГЕРБ, изтеглих молбата си за оставка. Направих това не само заради решението на колегите и пълната им подкрепа, а и заради подкрепата от обществото", каза още депутатът.

"С нетърпение очаквахме решението на Конституционния съд. Настоящото Народно събрание обсъди оставката на колегата Делян Добрев", заяви от своя страна депутатът Данаил Кирилов. - От ПГ на ГЕРБ подкрепихме нашия колега. Той защити името си, ние защитихме неговото име", каза още той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе