Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цачева: Явното гласуване ще бъде факт

Цачева: Явното гласуване ще бъде факт

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева заяви в обзорното предаване "Годината" по Дарик, че явното гласуване ще бъде факт.

"Има изключително широко съгласие в Народното събрание. По тази тема нямам никакво съмнение, защото знам нагласите на различните политически сили", коментира тя.

"В случаите, в които се провеждат такива важни гласувания, трябва да се носи съответната отговорност. Не виждам причина с публичността на акта, с явното гласуване ти да заявиш какво отговорност носиш за решението си", продължи шефката на НС.

"Друг е моментът, че когато става дума за хора, дали гласуването ще бъде явно или тайно е възможно да има зависимости, които не са явни, не са публични и прозрачни. Но от двата вида гласуване, в конкретната ситуация на демократични израстване на нашето общество, аз мисля, че явното гласуване в момента, при достатъчно гаранции в закона... Такива гаранции дава и Конституцията с разделянето на двете колегии и последващите промени, които предстоят да бъдат извършени в законодателството, за да се стигне до обща реформа в съдебната система. Дават достатъчно гаранции за това", завърши Цецка Цачева.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе