Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Янакиева: Надявам се, че пак ще бъда част от БСП

Янакиева: Надявам се, че пак ще бъда част от БСП

София. „Вчерашното решение на ръководството на БСП, за мен не е решение на партията. Ръководствата се сменят. Но аз няма да променя убежденията си. Надявам се, че пак ще има момент, в който да съм част от БСП”. Това заяви кметът на Перник Росица Янакиева в предаването "Събуди се" по Нова.Тя коментира изключването на Георги Първанов и неговите последователи от редиците на БСП.

Янакиева попита защо половината от висшите членове на БСП не са присъствали на взимането на решението. „Големият проблем, за който говорим, и който е част от нашите претенции към ръководството е липсата на комуникация. С нито един от хората, които вчера бяха изключени, не е воден никакъв разговор, в това число и с мен. Така че на този етап само констатирам фактите, не правя задълбочен анализ на това какво е водило тези хора при вземането на решението, друг е въпросът дали уставната норма е покрита“, каза още тя.

България има нужда от една реформа, която да постави нещата на място, която да даде точни отговори на въпросите, които се задават, категорична бе кметицата на миньорския град. И продължи с думите: "Едва ли една такава реформа в държавата, един консенсус по национално значими теми, може да се постигне, ако не се реформира лявото пространство“.

Това, което правим е опит наистина да реформираме лявото пространство. И понеже ние не успяхме, поради липса на чуваемост вътре, защото тези теми са повдигани многократно и то на форуми, които са уставни по нормата на БСП, когато липсва чуваемост вероятно човек трябва да пристъпи към по-кардинални, към по-радикални действия. Болката за мен не е това, че са изключили мен, че са изключили Първанов, че са изключили другите колеги, които са били малко по-инакомислещи, болката за мен е в това, че в ръководството на БСП липсва чуваемост“, завърши Росица Янакиева.

Стандарт Нюз припомня, че в петък БСП прекрати членството на Георги Първанов, Румен Петков, Евгений Желев, Росица Янакиева, Ивета Станкова-Петкова, както и членовете на инициативния комитет на АБВ - бившият лидер на червените в Монтана Емил Константинов, както и кметът на Попово Людмил Веселинов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе