Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Взехме Световна купа по сноуборд

Взехме Световна купа по сноуборд

Българската федерация по ски получи поредно признание от ФИС, като взе старт от Световната купа по сноуборд (паралелни дисциплини) през сезон 2016/17.

Домакин на престижната проява в Паралелния гигантски слалом за мъже и жени на 4 февруари, която ще се проведе за първи път в България ще е водещия ни зимен курорт Банско. Именно там феновете ще могат да видят и първо участие у нас за СК на актуалния носител на Кристалния глобус Радослав Янков. Новината дойде от 50-ия конгрес на Международната федерация по ски (ФИС), който се проведе в Канкун.

"Това е изключителен успех за България и Българската ски федерация, коментира от Канкун, президентът на БФСки Цеко Минев. - Получихме този старт заради големия успех на Радо Янков, добрата организация и утвърдения ни имидж на перфектни домакини, контакти и лобиране. Не е лесно да се получи такъв старт и само една година преди това! Щастлив съм, това е голямо признание!"

През 2007-а БФСки успешно организира в София старт от СК по сноуборд в дисциплината Биг Еър.

"Изключително съм радостен, че България ще приеме за първи път старт от Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини. Ако до сега само си мечтаехме за подобно нещо, то през 2017-а вече ще е реалност. Благодаря на БФски и г-н Минев, че реагираха бързо, след моя успех и се заеха с наглед невъзможното България да стане домакин на старт за СК. Получих много поздравления от колеги от целия свят за спечеленото от БФски домакинство през идния сезон", коментира Янков, вече тренира в Астрия.

БФСки взима и два старта за Световната купа в алпийските ски. През 2019-а Банско ще приеме СК при мъжете в Алпийска комбинация и гигантски слалом, а през 2020-а Супергигантски слалом и Алпийска комбинация при жените.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе