Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Втора операция за Шумахер, подобрява се

Втора операция за Шумахер, подобрява се

Гренобъл. Състоянието на Михаел Шумахер се е подобрило малко, след като немският шампион от Формула 1 е претърпял нова операция снощи. Информацията съобщиха лекуващите го лекари на пресконференция днес.

Шумахер падна тежко по време на ски ваканция в курорта Мерибел и удари главата си в камък, след което незабавно бе откаран в болница. По-късно Шумахер изпадна в кома, тъй като е получил мозъчен кръвоизлив.

Направеният му скенер през нощта е показал, че състоянието му се е "подобрило леко", но животът му "все още не е извън опасност", BBC цитира лекарите.

Късно вечер в понеделник, направените тестове са показали възможност за провеждането на нова операция, която да намали напрежението върху мозъка на седемкратния шампион от Формула 1. Семейството на Шумахер е разрешило лекарите да се намесят, а интервенцията е продължила около 2 часа.

Докторите заявиха, че животът на Шумахер не е извън опасност, но добавиха, че с операцията са дали възможност на състоянието му да еволюира.

За възможните вредни ефекти лекарите не пожелаха да се спекулира и не дадоха допълнителна информация. Шумахер все още е в кома.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе