Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Всички срещу БСП в общинския съвет на София

Всички срещу БСП в общинския съвет на София

Девет партии имат свои представители в новия Столичен общински съвет, а групите ще са пет. ГЕРБ разполага с 30 съветници, РБ с 11, а БСП има 7. Както и в Народното събрание, така и местния парламент се очаква реформаторите принципно да подкрепят ГЕРБ. В опозиция се оказа единствено БСП, тъй като предложението за обединение вляво не беше прието от АБВ.

Две нови групи ще съгласуват вота си в СОС. Група "5", в която влизат двамата представители на "Глас народен", двама от "Движение 21" и един от "Зелените". Другата нова група е "Патриоти за София", в която влизат тримата избрани от ВМРО и двамата от "Атака". Йорданка Фандъкова се закле за новия си мандат на вчерашното заседание. "Имаме големия шанс с този формат на СОС, с водещата роля на групата на ГЕРБ и подкрепата на реформаторите да продължим още по-активно с развитието на града", заяви столичният кмет.

Новият стар председател на СОС е Елен Герджиков, Малина Едрева отново е шеф на групата на ГЕРБ, РБ избра Борислав Бориславов от СДС начело на своята група, а Калоян Паргов ще ръководи червените съветници. Начело на група "5" е Симеон Славчев от "Движение 21", на "Патриоти за София" Карлос Контрера от ВМРО.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе