Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Нинова връща папката за приватизацията на Цветанов без подпис

Нинова връща папката за приватизацията на Цветанов без подпис

Соцлидерът Корнелия Нинова ще върне без подпис папката на ГЕРБ, връчена й от Цветан Цветанов. В нея се съдържаше предложението за допълнение в Конституцията за ревизия на приватизацията.

"Няма да се надбягваме с папки да събираме подписи", възмути се тя, като при това обрисува как от ГЕРБ не искали да подпишат предложението на ДПС по същата тема, а от ГЕРБ не искали пък да сложат подпис под това на движението.

Вместо това Нинова кани на лидерска среща председателите на парламентарните групи, посветена на ревизията на прехода и как тя да бъде облечена в законодателен акт.

"Целта е да потърсим съгласие за оценката на прехода, за ревизията, да не бъде еднократен акт и пиарска кампания, да не допуснем да излъжем очакванията на хората, че ще има справедливост. Да намерим законодателно решение и всички да се подпишем", обясни Нинова. По повод очакванията й от тази среща, тя призна: "Надеждата умира последна".

По повод стенограмата на правителственото заседание, в която премиерът Бойко Борисов се гневи на социалистите, че ровят павета, както са взривявали мандри едно време, Нинова коментира, че това са поредните тежки внушения, макар че премиерът бил вече научен да говори така, че да не бъде осъден.

"Ако приеме един съвет - когато говорят за БКП, г-н Борисов и най-близките му, да си извадят партийната книжка от БКП и да я сложи отляво и молбата за напускане на МВР, за да остане в БКП, да си я сложи отдясно и да каже кое тежи повече", предизвика Борисов соцлидерката. По думите й, очевидно хората от ГЕРБ си държат партийните книжки някъде, пазят си ги и имат ярък спомен, което е доказал и конгресът на партията, на който единодушно бе преизбран Бойко Борисов.

Нинова обяви още, че ще покани лидера на ДПС Мустафа Карадайъ на втора среща между двете партии за вота на недоверие, за да уточнят кога ще го внасят и също та върху коя сфера на корупцията ще се сърседоточат като тема.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе