Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Вотът на недоверие към кабинета "Борисов" 3 се провали

Вотът на недоверие към кабинета

Кабинетът „Борисов 3" оцеля при първия вот на недоверие, който бе поискан от левицата. Той бе за провал на политиката на правителството за борба с корупцията. Подкрепиха го 131 депутати, против правителството се обявиха 103-ма. Нямаше въздържали се, предаде "Епицентър.бг". 

Гласуването на вота бе първа точка от днешния дневен ред на депутатите. Премиерът Бойко Борисов не дойде в пленарната зала, както не присъстваше и по време на разискванията по вота във вторник.

Този развой се очакваше. Че зад правителството ще застанат партиите от управляващото мнозинство ГЕРБ и Обединени патриоти и „Воля" се разбра по време на дебатите на извънредното парламентарно заседание във вторник. Правителството на Борисов получи подкрепата на ГЕРБ и Обединени патриоти и на „Воля".

За искането на недоверие гласуваха „БСП за България", които го инициираха с подписка. Подкрепиха ги и народните представители на ДПС.

Социалистите внесоха подписката за вота на 17 януари. Още тогава от ДПС обявиха, че няма да се подпишат под искането за недоверие, но ще го подкрепят при гласуването в залата, защото са опозиция.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе