Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Волейболът иска 200 хил. лв от тв права

Волейболът иска 200 хил. лв от тв права

София. Националната волейболна лига (НВЛ) гони амбициозната цел да прибере 200 000 лв. от излъчването на мачовете от Суперлигата.

Цялата сума обаче ще отиде при клубовете. Досега те не се получавали нищо от телевизионните права. Вървят преговори с четири телевизии, но най-близо до договор е БНТ, научи "Стандарт". Разговори има и с ТВ7. Ако и двете медии се съгласят, мачовете ще се излъчват по един седмично. Очакванията са през сезона да бъдат излъчени 30-35 срещи. Първенството при мъжете започва утре. Новото ръководство на НВЛ се срещна вчера с представители на всички отбори, за да изложи своите предложения за развитието на родния шампионат. Вицепрезидентът на федерацията Любо Ганев сподели, че целта е всички тимове да бъдат максимално задоволени. "Естествено е, че когато има повече пари, те ще могат да направят по-добра селекция, а това ще вдигне още нивото на шампионата", заяви волейболната легенда. Валентин Михов, който отговаря за маркетинговите въпроси в първенството от тази година, е предложил изцяло да се промени стратегията и шампионатът да се обвърже с националния отбор в преговорите с телевизиите и спонсорите.

Междувременно стана ясно, че част от доставените до момента 4600 седалки в многофункционалната спортна зала на Колодрума в Пловдив вече се монтират. До Нова година Акт 15 ще е факт. Амбицията е съоръжението да вземе домакинство на европейското първенство по волейбол през 2015 г.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе