Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

„Казанлък Волей" чака украинка за турнира в Истанбул

„Казанлък Волей

Истанбул. 25-годишна украинска състезателка се очаква да се присъедини към представителния женски тим на „Казанлък Волей" по време на силния международен турнир в Турция. Това е бившата разпределителка на „Академик" (Харков) Наталия Клименова, която ще се включи към състава на „розите" направо в Истанбул.

Украинката е била препоръчана на ръководството на „Казанлък Волей" от известния турски мениджър Мехмед Башаран. Тя ще бъде пробвана от старши треньора Петър Дочев по време на всички мачове от надпреварата и ако бъде одобрена, веднага ще подпише договор. Доскоро момичето от Харков е изкарало изпитателен срок в елитен руски тим, но до трансфер не се е стигнало.

Казанлъчанки в момента имат нужда от още една разпределителка, след като клубното ръководство не успя да се договори с миналогодишната титулярка Кристина Гунчева и двете страни се разминаха за нов контракт.
Ако пристигне навреме, очаква се Клименова да направи своя дебют за българския отбор още довечера, когато „розите" срещат елитния турски тим „Илбанк" (Анкара) в първия си мач от турнира в Истанбул.

По програма момичетата на наставника Петър Дочев ще се изправят утре срещу друг силен местен тим - „Чанаккале Беледийеспор". По волята на жребия казанлъчанки попаднаха в една предварителна група с тези два турски отбора.
В другата предварителна група е друг наш тим, който също ще участва в турнира и това е пловдивският „Марица". Пловдивчанки срещат утре румънския КСМ – Букурещ, а вдругиден – домакините от „Саръйерспор Беледийеси".
Първите два отбора от всяка група ще се срещнат на полуфиналите на кръст. Победителите в тях ще играят финал, а победените - малък финал за 3-4-то място. Третите отбори в двете предварителни групи пък ще се срещнат в директен двубой за петото място. Това означава, че има голяма вероятност двата български тима да примерят сили на турска земя още тези дни.

Домакин и организатор на турнира в турския мегаполис е елитният „Саръйерспор Беледийеси" (Истанбул) - двукратен шампион на Турция в тяхната женска Суперлига, за последно в първенството през 2011 година. С този турски клуб „розите" повече от година насам имат много близки приятелски отношения и клубните им ръководства имат договорка за съвместно взаимно сътрудничество и обмен. Казанлъчанки гостуваха на „Саръйерспор Беледийеси" през януари тази година и изиграха две контроли срещу туркините. След двата контролни мача, в знак на уважение, президентът на отбора Али Ергинч подари на ръководството на „Казанлък Волей" специален плакет на Истанбул.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе