Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Волен се цани за лектор в НАТФИЗ

Волен се цани за лектор в НАТФИЗ

Сидеров и Чуколов без имунитет, решават за ареста им идната седмица

Парламентът свали имунитетите на лидера на "Атака" Волен Сидеров и заместника му Десислав Чуколов. Със 144 гласа "за" депутатите приеха искането на главния прокурор Сотир Цацаров за възбуждане на наказателно преследване срещу двамата заради инцидента пред клекшопа на ул. "Раковски". Против се обявиха само 11-те представители на "Атака", а Димитър Димитров от БСП се въздържа.

"Днес е много хубав ден за българската наркомафия. Тя ни нанася тежък удар с тежката ръка на държавната машина", каза от парламентарната трибуна Сидеров. Той обвини прокуратурата, МВР, правителството и НС в съучастие. Вместо да се бори с наркотиците, полицията покровителствала разпространението им. В пленарна зала имало депутати, родители на наркозависими, но отказа да ги назове, защото това било "лична драма".

Сидеров се оплака още, че имунитетът му реално бил свален още на 25 октомври, когато полицай го извлякъл насила от сградата на НАТФИЗ, за да бъде линчуван и убит от събралите се отпред.

Националистът продължи защитата си и в кулоарите. "Целият парламент работи под някакъв натиск. Група соросоиди дирижират всичко в изпълнителната, съдебната и законодателната власт", заяви той.

Сидеров каза още, че е готов да се извини на студентите от НАТФИЗ, ако се чувстват засегнати и уплашени от външността му. "Мога и лекция да им изнеса", предложи той.

Искането на Цацаров за ареста му заради нахлуването им в НАТФИЗ в изборната нощ обаче ще бъде гласувано идната седмица. Тогава изтича предвидената в правилника възможност за доброволен отказ от имунитет. Вчера народните представители намалиха този срок от 14 на 5 дни.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе