Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Волен Сидеров съди Радан Кънев за 15 000 лв.

Волен Сидеров съди Радан Кънев за 15 000 лв.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров съди евродепутата от "Демократична България" Радан Кънев за обида и клевета. Това съобщи лично бившият лидер на ДСБ в профила си във Фейсбук.

Ето какво написа Кънев, който е адвокат по професия, в социалната мрежа:

"На връщане от отпуск, с изненада получих искова молба от г-н Волен Сидеров, който ме съди за 15 000 лева. Поводът е, че съм реагирал на неговото изказване, че в средата на 19 век "няма български народ, няма българска нация, никой не знае, че има българи изобщо". И в реакцията си съм отбелязал - съвсем вярно, впрочем - че "никое хюмне, мекере, ибрикчия или предател" не е обиждал така българите. Прилагам отговора на исковата молба, който изпращам до Софийски районен съд".

Кънев заявява, че съдебният иск е напълно неоснователен, а описаната фактическа обстановка - "непълна, погрешна и превратно представена". Но признава, че е бил афектиран от "недопустимото и противобългарско изявление на водещ управляващ политик", затова си е позволил да използва необичайно остър и груб език.

 

 

Факсимиле: Официален профил във Фейсбук на Радан Кънев

Под публикацията бившият военен министър от Реформаторския блок Николай Ненчев, когото Кънев защитава по делата срещу него, е коментирал по повод Сидеров: "Не си само ти, и аз съм обвинен, че съм го нарекъл национален предател".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе