Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Корнелия кани Първанов и Волен за общ фронт срещу ГЕРБ

Корнелия кани Първанов и  Волен за общ фронт срещу ГЕРБ

БСП прави общ фронт срещу ГЕРБ. Днес соцлидерът Корнелия Нинова изпълни обещанието си и покани шефовете на другите парламентарно представени партии, които не участват в управлението, за да обсъди с тях възможността за съвместни опозиционни действия.

"Офертата" включва и подкрепа за отделни законодателни и политически инициативи. Писмата са изпратени до АБВ, ДПС, "Атака" и независимите Велизар Енчев и Георги Кадиев. Макар и да не членуват в парламентарни групи, Енчев и Кадиев са лидери на партии -"Българска пролет" и "Нормална държава".

"Предлагаме срещата да се проведе в периода след 6 юни в удобно и за парламентарните групи време в Народното събрание", се казва в поканата, подписана от Нинова. Решението за общ фронт срещу кабинета бе взето на изнесеното заседание на ИБ на БСП в Благоевград в началото на седмицата. Социалистите започват организация за такива разговори и по места в страната с извънпарламентарните партии и граждански структури, които са в опозиция на местната власт, доминирана от ГЕРБ. Днес на "Позитано" 20 пък пленумът на партията ще избере национален предизборен щаб като част от подготовката за предсрочен парламентарен вот. Те ще приемат правилата за вътрешнопартийно допитване дали БСП да издигне самостоятелна кандидатура за президент или да застане зад обща лява. Националният съвет трябва да разреши внасянето на законопроектите в защита на малкия бизнес, които ИБ вече одобри. Бившият председател Михаил Миков и депутатът Таско Ерменков пък готвят своеобразен другарски съд за Ангел Найденов. Старото ръководство ще иска обяснение защо е подкрепил предложението за купуване на нови бойни самолети и патрулни кораби, внесено от правителството.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе