Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БСП внася вота сама

БСП внася вота сама

Червените ще внесат вота на недоверие срещу кабинета сами. Те няма да търсят подкрепа от други групи, нито ще провеждат консултации.

Вотът заради здравната реформа на министър Кирил Ананиев ще бъде внесен в първите дни на следващата седмица, съобщи зам.-шефът на ПГ на БСП Крум Зарков.

Все още не сме търсени за консултации за вота на недоверие, коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. И заяви: "Ние сме опозиция в 44-тото Народно събрание и това предпоставя определено поведение на ДПС. Все пак има две неща, които мисля, че е нужно да се кажат в една такава ситуация. Първото е, че не сме видели мотивите все още на вота на недоверие. Би трябвало да ги видим и тогава да ги коментираме". „Може би ще зададете въпроса дали имаме консултации с БСП. Все още не сме търсени за консултации за вот на недоверие", допълни още Карадайъ. Той уточни, че за вота на недоверие през януари ДПС са предлагали темата „Здравеопазване".

Това е първият в историята вот на недоверие заради намерения, изуми се шефката на здравната комисия в НС д-р Даниела Дариткова.

С вота на недоверие Нинова решава вътрешнопартийни проблеми, коментира и шефът на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров. Той припомни, че вотът е предложен от Михаил Миков. "Знаем, че Миков, Мерджанов се явяват опозиция на Нинова в партията и тя с един удар - два заека. Хем прави жест към вътрешната си опозиция и приема предложението на Миков, хем демонстрира активност в парламента", анализира лидерът на "Атака".

"Ако това й помага да си решава вътрешнопартийните проблеми, аз й предлагам да измисли още един вот - за да се сдобри и с Гергов, примерно", иронизира соцлидерката Сидеров. От Воля заявиха, че не искат да се създава хаос в държавата и вероятно ще гласуват в подкрепа на кабинета "Борисов" 3.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе