Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БСП внася вота на недоверие

БСП внася вота на недоверие

Парламентарната група на "БСП за България" ще внесе вот на недоверие към кабинета "Борисов 3", но ще го направи без ДПС. Темата на вота остава провалът в борбата с корупцията. Конкретната политика, заради която ще бъде внесено искането обаче се очаква социалистите да обявят днес.

Изпълнителното бюро на БСП вече е подготвило и разгледало мотивите за вота на недоверие. От червените обаче решиха да внесат вота сами в парламента. Лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви по-рано, че са проведени разговори с ДПС, по повод възникнали принципни различния след изказването на почетния председател на партията Ахмед Доган на годишната среща на партията в навечерието на Нова година.

Повод за тях са думите на Доган, че в момента няма готова опозиционна сила, която да поеме управлението, както и призива да се пази стабилността и сигурността на страната.

Според Нинова основният генератор на нестабилност е правителството на Бойко Борисов. От ДПС обаче обявиха, че ще подкрепят вота на недоверие и ще гласуват "против" правителството, но със свои мотиви и аргументи.

От своя страна управляващите не са притеснени от предстоящия вот на недоверие. Председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов го определи като тактическа грешка и пропаганда на соцалистите, която няма никакво основание.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе