Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ВМРО със свой отбор на президентските избори

ВМРО със свой отбор на президентските избори

Борисов има качества за президент, каза Красимир Каракачанов

ВМРО няма да играе в чужди отбори на предстоящите президентски избори. Нашата партия и Патриотичният фронт трябва да имат своя кандидатура за вота за държавен глава, каза той. Според него България трябва да има президент, който да се съобразява и да отстоява националните интереси. "Не може президентът да се опитва да се подмазва на този или онзи международен чиновник и да говори неща, които нямат нищо общо с реалните интереси и политика на България. Може ли на 3 март държавният глава да ни говори за Крим. На този ден трябва да се говори за Санстефанска България". Това заяви в Благоевград в понеделник лидерът на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов.
Той смята, че подобни недоразумения не бива да се случват повече в политиката на България, защото смисълът на един президент е да бъде регулатор на политическите процеси, а не да си води някаква собствена политика. И увери, че ВМРО има готовност за своя кандидатура.

"Въпросът е Патриотичният фронт да има единно мнение и оттам нататък да се търси разширяване на този периметър, защото процесите подсказват - идва краят на така наречената либерално-глобалистична ера. Мултикултуралистичният модел се оказва, че никога не е съществувал. Европа се напълни с хора, които не идват, за да се интегрират, а да налагат своя модел, който няма нищо общо с хилядната история на Европа", каза още лидерът на ВМРО.

Бойко Борисов има качествата да бъде президент. Това заяви в Благоевград в понеделник лидерът на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов. "Не искам да коментирам дали ще се кандидатира. Той е лидер на друга политическа формация. Видяхте интригата отпреди няколко дни между лидера на ДСБ и сегашния президент. Не искам да влизам в подобни ситуации да казвам кой може и кой не може, дали бих, или не бих подкрепил. Борисов има своите качества за президент. Ако реши да се кандидатира, тогава разговорът става малко по-различен", уточни Каракачанов.

Той коментира и думите на Борисов, че ако ПФ напусне управлението заради Изборния кодекс, няма да са патриоти. "Да се учим на патриотизъм ли с премиера Борисов? Ако иска, ще му изнеса няколко лекции. Сега - сериозно. Защо казваме, че ще напуснем управлението. Защото има един проблем, който наблюдаваме 15 г. - гласуването в Турция. Патриотично ли е българският парламент и правителство да позволяват една държава като Турция, която се управлява от олигархична, неоосманистка и ислямистка партия, да ни се меси във вътрешните работи? Там се гласува по инструкция на турското правителство и се гласува за турски партии. Патриотично ли е това да продължава? Ако г-н Борисов ми каже, че е патриотично Турция да ни се меси във вътрешните работи вероятно имаме разминаване в понятието патриотизъм", заяви Каракачанов. Той разясни, че за ПФ патриотизмът е България сама да решава своето бъдеще, българските граждани да го решават, а не Ердоган да преценява кои партии и с колко влизат в парламента. Патриотизмът в случа я е да се отреже възможността на Анкара да се бърка в нашите работи. „Има още 2 дни, в които колегите от ГЕРБ и РБ ще сверят своите разбирания за патриотизъм и най-накрая заедно ще отхвърлим президентското вето", допълни лидерът на ВМРО.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе