Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ВМРО стартира предизборната си кампания (СНИМКИ)

ВМРО стартира предизборната си кампания (СНИМКИ)

ВМРО-БНД откри предизборната си кампания за европейските избори в парк „Св. Троица“ в столичния район „Илинден“, предаде Агенция Фокус.

Партията ще е под номер 3 в бюлетината за изборите за Европейски парламент на 26 май. Водач на листата на ВМРО-Българска национално движение е Ангел Джамбазки. След него в списъка са: Юлиан Ангелов, Александър Сиди, Андрей Слабаков, Димитър Шивиков, Райна Дончева, Кристиян Шкварек, Мария Цветкова, Александър Урумов, Карлос Контрера, Христо Смоленов, Теодора Мичева, Иво Пазарджиев, Цветомир Петров, Вергил Кацов, Красимир Червилов и Румяна Борисова.

В парк „Св. Троица“ се изпълняват патриотичните български народни песни на Илия Луков. Присъстващите граждани имат възможността да се включват в инициативата „Да се хванем на хорото“. Тя се осъществява с подкрепата на водача на листата на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки. Проявата обикаля България вече от месец и ще продължи, докато премине през всички големи градове на страната.

Ние ще продължаваме да браним християнските корени на Европа, обяви Ангел Джамбазки. „С нашия отбор продължаваме да браним България, и националните каузи, така както ние ги разбираме. Продължаваме да браним българския интерес в ЕС“, посочи той, като уточни, че това ще бъде в защита на работните места, транспортния бизнес и транспортния бранш.

„Продължаваме да браним интереса си да се изградят истински европейски институции в България, да се влагат европейските пари в България, да не се принуждават българите да напускат, да емигрират и да поддържаме чужди икономики“, добави Джамбазки. „Продължаваме да браним родните граници от нелегалните мигранти и от ислямистко нашествие. Ние бяхме тези, които първи настояхме да бъде построена ограда по нашата граница, която и днес брани не само българите, но и цяла Европа“, посочи Ангел Джамбазки.

„Продължаваме да браним християнските корени на Европа. Ако има Европа, каквато ние желаем, и ако има Европа, която ние искаме, това е християнската, била тя православна, протестантска, била католическа, но християнска Европа. Това е нашата Европа и това е нашата България“, заяви той. „Продължаваме да браним нашето общество от мултикултурализма и от псевдолибералните теории, които се опитват да разтопят, разтворят, унищожат нашето общество и традиционно семейство“, допълни лидерът на листата на ВМРО-БНД за европейските избори.

Избрахме Великден за представяне на кампанията, защото този ден има национално значение в българската история, каза още водачът на листата н ВМРО.

„Уважаеми съратници, уважаеми съмишленици, уважаеми приятели, честито Възкресение Христово. Честит празник! Желая ви здраве, лично и семейно, и дълги години борба за Отечеството, бора за България“, посочи Джамбазки.

„Неслучайно решихме да започнем нашата кампания на Великден. Великден в българската история има национално значение. На Великден 1860 г. е възстановена Българската екзархия и българската църква отново е възстановена. На Великден 1941 г. българската нация е отново обединена и отново е Великден, и отново българските войски влизат победоносно в Скопие“, припомни той. „България възкръсва много пъти, от робства, от поражение. Възкръсва за нови победи, и за възраждане на българския дух, национално единство и обединение“, отбеляза още лидерът на листата на ВМРО-БНД за европейските избори.

„Неслучайно избрахме парка „Илинден“. Той е символен на организацията. Това е кварталът, в който се заселват най-много македонски българи, дошли след няколко вълни бежанци от Македония. Той е символ за нас, символ за българската нация и българското единство“, добави той.

Етикети:          

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе