Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Властта се среща с бизнеса за касовите апарати

Властта се среща с бизнеса за касовите апарати

Финансовият министър Владислав Горанов ще проведе среща с хотелиери и ресторантьори по въвеждането на Наредба Н-18 за касовите апарати, съобщи самият той по време на 14-тата годишна среща на правителството с бизнеса с участието на премиера Бойко Борисов.

Министърът заяви, че все още не разбирал недоволството на хотелиери и ресторантьори, тъй като по думите му, тези бизнеси година и половина не казали проблемите си.

Пред бизнеса премиерът Борисов заяви, че иска ресторантите и хотелите да излязат на светло.

Борисов призна, че забелязва едно странно поведение от страна на недоволния бизнес по отношение на наредбата. Непрекъснато се говори къде е държавата по отношение на една или друга политика. Когато се вземат мерки и правителството излезе с решение – пак става проблем, защото мерките фалирали бизнеси, коментира премиерът.

Премиерът, както и финансовият министър, апелираха недоволните търговци да си кажат ясно какво им пречи и с какво не са доволни, защото трудно ги разбирали.

Ден преди срещата на кабинета с бизнеса Българската стопанска камара заяви, че подкрепя "справедливите искания" на браншовите организации, протестиращи срещу Наредба Н-18, касаеща режима за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти с касови апарати. Камарата настоява да бъдат променени разпоредбите в наредбата, според които търговски обекти ще бъдат запечатвани от НАП още преди да е изрично доказана някаква вина от страна на търговеца.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе