Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

НФСБ обявява днес дали напуска властта заради едноличното управление на Борисов

НФСБ обявява днес дали напуска властта заради едноличното управление на Борисов

Националният фронт за спасение на България (НФСБ) ще обяви днес дали ще остане във властта, като Националният изпълнителен комитет (НИК) на партията ще изрази окончателната си позиция за коалиционните взаимоотношения с декларация в централата на партията в София от 12.00 часа.

Решението на НФСБ ще бъде обявено след двудневно съвещание на партийния изпълком, което се проведе в Бургас през уикенда. Причина за него бяха поисканите от премиера Бойко Борисов оставки на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски заради трагичния инцидент край Своге, при който загинаха 17 души.

Лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов обяви, че те не са били съгласувани с партията му, както предполага коалиционно споразумение на управляващите. В своя позиция след заседанието на НИК от НФСБ заявиха, че ще гласуват против оставките на тримата министри, тъй като "нито един от тримата няма пряка вина за катастрофата край Своге".

От партията посочиха също и, че са "против едноличния стил на управление на Борисов по отношение на кадрите, който не е съгласуван с коалиционите партньори и който е в противоречие с т. 6 от Коалиционното споразумение". Според НФСБ нелогичната смяна на министри, заместник-министри и държавни служители създава професионален дефицит и бойкотира изпълнението на програмата.

Междувременно в рамките на днешния ден се очаква ГЕРБ и Обединените патриоти да обсъдят вариантите за заместници на тримата министри в кабинета.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе