Извънредни новини

Юнайтед вкара 5 на Байер, Реал M смачка Галатасарай

Юнайтед вкара 5 на Байер, Реал M смачка Галатасарай

Леверкузен. Манчестър Юнайтед разгроми Байер (Леверкузен) с 5:0 насред Германия и се класира на 1/8-финалите на Шампионската лига.

Слабата защита на Леверкузен позволи на "червените дяволи" да блеснат и да контролират изцяло двубоя.

Англичаните откриха резултата в 22-ата минута с гол на Антонио Валенсия, а само 8 минути по-късно след центриране на Уейн Рууни Емир Спахич с глава отклони топката в собствената си врата.

Нов проблем при статично положение имаха домакините след почивката, в 66-ата минута, когато Джони Еванс реализира.

След поредна грешка на Байер при изнасянето на топката, тя бе отнета Рууни се озова сам срещу вратаря Лено, прехвърли го и на празна врата Смолинг засече и направи 4:0.

Нани оформи крайното 5:0 в 88-ата мин., когато бе изведен срещу Лено, преодоля го и отбеляза.

С тази победа Юнайтед събра 11 точки и е първенец в група А на турнира. Байер (Леверкузен) остава на 3-та позиция със 7 точки.

Мадрид. Реал (Мадрид) надви Галатасарай с 4:1 в двубой от група "В" на Шампионската лига. Първата среща между двата тима в Истанбул завърши 6:1 в полза на Кралския клуб.

Рамос остави Реал с 10 души на терена още в 26-ата минута, тъй като си изработи директен червен картон за грубо нарушение. Това в никакъв случай не попречи на Реал да размаже изключително посредствения си съперник.

Бейл откри в 37-ата минута, но само две минути по-късно Булут изравни. Това обаче бе единствения светъл лъч за турците. Арбелоа, Ди Мария и Иско бяха точни за Реал.

Тимът на Карло Анчелоти по всяка вероятност ще завърши на първо място в групата, а другите три отбора ще се борят за второто. Турците обаче с нищо не показаха, че заслужават да продължат напред. Кристиано Роналдо изгледа мача от трибуните, а феновете му оказаха чест, като показаха маски с неговия лик.

Москва. Байерн Мюнхен постави рекорд в Шампионска лига, като стана първият отбор постигнал десет поредни победи в турнира. В мач от пети кръг на груповата фаза в група D на стадион „Арена Химки" в Москва Байерн победи като гост ЦСКА (Москва) с 3:1. Българският футболист Георги Миланов бе титуляр за ЦСКА Москва, като игра до 89-ата минута, когато бе заменен от Витиньо.

Торино. Отборът на Ювентус победи като домакин с 3:1 Копенхаген в мач от петия кръг в група „B" на турнира Шампионска лига. Успехът изкачи тима от Торино до второто място в групата, като отборът направи важна крачка към класиране за следващата фаза на най-престижния клубен турнир в света.

Три гола за Ювентус вкара Артуро Видал. Той бе точен в 29-ата и 60-ата минута от дузпи, и в 63-ата минута на мача.

Донецк. Отборът на Шахтьор (Донецк) победи като домакин Реал Сосиедад с 4:0 в мач от петия кръг в група „А" на турнира Шампионска лига.

Луиз Адриано откри резултата в мача в 37-ата минута. В 48-ата минута Алекс Тейшейра удвои преднината на на отбора от Украйна. След голове на Дъглас Коста в 68-ата и 87-ата минута се стигна до крайното 4:0 за Шахтьор. Така второто място в групата е за Шахтьор с 8 точки, а Реал Сосиедад остава последен с 1 точка и приключва с участието си в турнира.

Андерлехт. Отборът на Бенфика победи като гост с 3:2 Андерлехт в мач от група „C" на турнира Шампионска лига.

Гол на резервата Родриго, който се появи на терена в 87-ата минута, в самия край на двубоя донесе победата за Бенфика. Чанцел Мбемба откри резултата в мача в 18-ата минута, давайки преднина в резултата за Андерлехт. В 34-ата минута Неманя Матич изравни. 52-ата минута отборът на Бенфика стигна до обрат в резултата, след като поведе с 2:1, след автогол на Мбемба. В 77-ата минута Масимо Бруно изравни за 2:2.

Манчестър. Отборът на Манчестър Сити победи като домакин Виктория (Пилзен) с 4:2 в мач от петия кръг в група „D" на турнира Шампионска лига.

С гол от дузпа на Серхио Агуеро в 33-ата минута на мача Манчестър Сити поведе в резултата. В 43-ата минута гостите изравниха чрез Томаш Хорава. В 65-ата минута Самир Насри направи резултата 2:1 за Манчестър Сити. Четири минути по-късно след втора асистенция на Даниел Колар Станислав Тицъл отново възстанови равенството. Алваро Негредо в 78-ата минута и Един Джеко в 89-ата минута вкараха още два гола за Манчестър Сити, за крайното 4:2.

Париж. Отборът на Пари Сен Жермен победи като домакин Олимпиакос с 2:1 в мач от петия кръг в група „C" на турнира Шампионска лига.

Единсон Кавани в 90-ата минута на мача донесе победата за Пари Сен Жермен. С гол на Златан Ибрахимович отборът от Париж поведе в резултата още в 7-ата минута на мача. В 46-ата минута домакините останаха с десет души, след като за втори жълт картон бе отстранен Марко Верати. В 80-ата минута Константинос Манолас изравни резултата за 1:1.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе