Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Вижте програмата на БСП за Бузлуджа 2019

Вижте програмата на БСП за Бузлуджа 2019

От 16.00 часа днес ще бъдат поднесени цветя пред паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата. От 16.30 часа Корнелия Нинова ще открие ежегодното колоездачно изкачване от Габрово до връх Шипка за Купа „Бузлуджа 2019“, а в 18.00 часа ще бъдат обявени победителите.

Ще бъдат поднесени венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 141-та годишнина от Освобождението на България. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

На 27 юли 2019 г. в местността историческа поляна под връх Бузлуджа ще се проведе традиционният събор на левицата, който ще отбележи 128 години организирано социалистическо движение в България. В 10.45 часа ще бъде дадено началото на първата художествена част от програмата с изпълнителите „Щурчета'' и духов оркестър „Виво Монтана“. От 10.30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд. В 11.30 часа на сцената на историческата поляна председателят на НС на БСП Корнелия Нинова ще произнесе слово. Художествената част ще продължи в 12.30 часа с концерт на Николина Чакардъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

В 13.30 часа на поляната над хижа „Малка Бузлуджа” ще се проведе младежката дискусия „Оставам в Българя! Променям своята община!”, в която ще участва и председателят на левицата Корнелия Нинова. От 14.00 часа на историческата поляна ще се проведат срещи на членове на ИБ на НС на БСП и народни представители с участници в Националния събор от общините и областите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе