Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Козарева: Виновните за срива с Търговския регистър не са взели бонуси

Козарева: Виновните за срива с Търговския регистър не са взели бонуси

Служителите в Търговския регистър, виновни за срива на системата през август, не са получили допълнителни възнаграждения. Това обяви шефката на Агенцията по вписванията Габриела Козарева в позиция до медиите. Повод е скандалът с изплащането на бонуси на хора от Агенцията за добри резултати през юли, август и септември.

Сумата, изплатена в последното тримесечие на 2018 г. е в размер на 599 007 лв., съобщи Козарева. Парите са разпределени според индивидуална оценка на всеки от общо 635-те служители на ведомството. Това е направено
за постигнати резултати, съгласно Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрации и Вътрешните правила за заплатите в Агенция по вписванията. Средномесечният фонд "Работна заплата" на Агенцията по вписванията е в размер на 813 034 лв., уточнява Габриела Козарева.

"Всеки работодател търси начини да стимулира служителите си, а в държавната администрация механизмът това да се случи са допълнителните възнаграждения от икономии, които могат да се изплащат до 4 пъти в годината. Изплащането на бонуси в Агенция по вписванията е следствие от показани добри резултати на служителите и начин да ги мотивираме да продължават да работят ефективно", уточнява председателката на ведомството. Тя изрично посочва, че отговорните за срива на Търговския регистър – Директорът и експертите от Дирекция ИОТ, не са получили бонуси за последното тримесечие.

"Нека не забравяме, обаче, че останалите служители на Агенцията не са спирали работата си, дори и по време на срива", подчертава Козарева и допълва, че и по време на срива на Търговския регистър, работата в цялата Агенция не е спирала.

По-рано днес финансовият министър Владислав Горанов се изказа остро срещу раздаването на бонусите. Ако има отпуснати допълнителни възнаграждения на служители, които носят отговорност, макар и косвена с техническия проблем възникнал в Търговския регистър е неприемливо, заяви той.

В 15 ч. изявление по скандала ще направи правосъдният министър Цецка Цачева

Очаквайте подробности!

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе