Извънредни новини

Вила иска "Българския Лампард"

Вила иска

Бирмингам. Астън Вила има интерес към полузащитника на Литекс Симеон Славчев, който в английските медиите бе определен като "Българския Лампард".

"Не е изненада, че 20-годишният играч е сравняван със звездата на Челси и английския национален отбор, тъй като обича да се включва в атака в клуба си Литекс", пише Metro.

От началото на сезона Славчев има 14 гола в 22 мача, припомня още изданието.

Интерес към Славчев има още от Уест Хем, Фулъм и КПР, но Вила е с едни гърди напред заради връзката със Стилиян Петров.

Според Daily Mail пък Пол Ламбърт и компания са готови да извадят 1 милион евро за звездата на Литекс.

"Искам трансфер в чужбина, но нека първо постигна успех с Литекс, да направим нещо значимо", обяви халфът на "оранжевите" след церемонията Футболист на годината 2013.

Полузащитникът получи наградата за най-проспериращ млад футболист, преборвайки конкуренцията на Тодор Неделев и Ивайло Чочев. "Чувствам се много щастлив, много съм благодарен, че съм в тази класация, че получих тази награда. Нямаше да е незаслужено, ако и Тошко или Чочев бяха спечелили наградата. За тази награда стълбичката е много дълга, така че искам да благодаря на абсолютно всички мои приятели, треньори, колеги, които са ми помогнали в изграждането като футболисти", каза Славчев след награждаването, цитиран от БГНЕС.

"Всички в клуба сме радостни, че сме първи, но нашата цел е да играем хубав и привлекателен футбол, да се развиваме и тъка за ръка с това ще дойдат и успехите. Не искаме да се изхвърляме, играем да се забавляваме, да радваме публиката. Нека да си пожелая първо да съм жив и здрав. Да, искам трансфер в чужбина, но нека първо постигна успех с Литекс, да направим нещо значимо и след това, ако има нещо, ще кажем", добави халфът на ловчанлии.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе