Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Видин ще решава за кмет на балотаж

Видин ще решава за кмет на балотаж

Във Видинска община първите данни сочат, че най-много гласове са подадени за Росица Кирова от коалиция „Единни за промяна" – 29,25%, втори е кандидатът на ГЕРБ Огнян Ценков с 21,04 процента. Данните са от първите обработени 10 протокола. Според тях за Росица Кирова са гласували 349 избиратели, а за Огнян Ценков - 251. На трето място с 12,15 % е досегашният кмет Герго Гергов, който се явява на тези избори като независим кандидат. Следва Момчил Станков от коалиция „Надежда" (Реформаторски блок, Народен съюз, БДЦ) с 10,48% и Людмил Димитров, кандидатът на БСП с 10,23 %. Анета Генчева от ГЕРБ бе избрана за кмет на Община Бойница на първи тур с 63%, предаде tribali.info.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на село Бориловец Неделчо Тодоров също е избран на първи тур. В село Раброво балотаж ще има между кандидата на ГЕРБ Галина Вакарицова и кандидата на БСП Венчо Черчеланов. Още един кмет бе избран на първи тур - Иван Каменов, кандидат на БСП спечели на първи тур изборите в Макреш. За пореден път Милчо Лалов от БСП е избран за кмет на Община Брегово на първи тур по предварителни данни. Общинският съвет също е с мнозинство на БСП. Съветниците ще са седем души от БСП. На балотаж излизат кандиати на БСП и ГЕРБ в две кметства на територията на общината –Гъмзово и Връв. Балотаж между ГЕРБ и БСП ще се проведе в Кула. Фаворит в предстоящия балотаж е кандидатът на ГЕРБ д-р Владимир Владимиров, който постигна 49,3% и не му достигнаха 28 гласа за да спечели на първи тур.

Неговият опонент от БСП Николай Ненов събра 34%. В четири кметства – Големаново, Старопатица, Цар Петрово и Тополовец на първи тур изборите печелят кандидатите на ГЕРБ, като единият от тях е издигнат от инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ. Балотаж за кметското място на община Ружинци ще се проведе между кандидатите на БСП и ГЕРБ по предварителни данни. Балотажът е между Венцислав Ванков, досегашен кмет на община Ружинци, кандидат на БСП и Александър Александров, кандидат на ГЕРБ. Балотаж за кметското място в Грамада се очертава между кандидатът на МК „Бъдеще за Грамада" Николай Гергов и кандидатът на Патриотичния фронт Милчо Башев. Гласувалите за Николай Гергов са 598, а за Милчо Башев – 566. Активността в Грамада е 79%.
По предварителни данни в Белоградчик на балотаж ще бъдат кандидатът на БСП Борис Николов и кандидатът на РЗС Ирена Венкова. В Белоградчик активността на местни избори достигна до 67%. 40% са гласували за Борис Николов, 20% за Ирена Венкова. По предварителна информация за кметското място на балотаж в Община Димово ще се борят Лозан Лозанов, кандидат за кмет от ГЕРБ и Светослав Славчев от „Обединена България". За сега Лозан Лозанов води с 220 гласа.
Все още няма данни за резултатите от общините Ново село и Чупрене.

Все още няма данни за резултатите от общините Ново село и Чупрене.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе