Извънредни новини

ВИДЕО: Ето'о разби Манчестър Юнайтед

ВИДЕО: Ето'о разби Манчестър Юнайтед

Лондон. Челси победи с 3:1 Манчестър Юнайтед на „Стамфорд Бридж" в голямото дерби от 22-ия кръг на Премиър лийг, а за лондончани и трите гола отбеляза камерунският нападател Самуел Ето'о.

Мениджърът на домакините Жозе Моуриньо заложи на Ето'о в предни позиции, докато Фернандо Торес беше оставен на резервната скамейка. В титулярния състава на „сините" се завърна и Бранислав Иванович. Големите отсъстващи в отбора на Юнайтед бяха Уейн Рууни и Робин ван Перси, които лекуват травми. Така атаката на „червените дяволи" беше водена от Дани Уелбек.

След равностойно начало, Ето'о изведе домакините напред в 17-ата минута, след диагонален удар, който рикошира в крака на Карик и направи безпомощен Давид де Хеа.

Най-добрата възможност за Юнайтед през първата част дойде в 38-ата минута, когато Янузай проби отляво и подаде по земя към Уелбек, който стреля във вратаря Петър Чех.

Ето'о удвои преднината на Челси в 45-ата минута, когато беше намерен добре от Кейхил и от границата на малкото наказателно поле не сгреши.

Второто полувреме започна започна така, както завърши първото – с нов гол на Ето'о. След центриране от корнер Кейхил отправи удар с глава, Де Хеа спаси, но топката попадна в камерунеца, които от близо отбеляза своя хеттрик в мача.

В средата на полувремето Патрис Евра получи контузия и беше заменен от Крис Смолинг.

След гола „червените дяволи" се опитаха да се върнат в мача. В крайна сметка в 78-ата минута влезлият като резерва Хавиер Ернандес върна едно попадение.

В добавеното време на мача Неманя Видич получи спорен директен червен картон, след нарушение срещу Еден Азар в центъра на игрището.

След победата Челси остава на 3-то място – на точка пред Манчестър Сити и на две от първия Арсенал. Миналогодишните шампиони заемат 7-а позиция с актив от 37 точки, на цели 14 от върха.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе